9, 10 en 11 maart Sporten voor Sophia

De volgende editie van Sporten voor Sophia vindt plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018.
De website is vanaf 4 september weer geopend.

Wij hopen weer veel sporters te mogen verwelkomen voor een ontzettend mooi doel.Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met chronisch darmfalen. Bij deze kinderen is het niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen en vocht op te nemen via het maagdarmstelsel. Hierdoor ontstaan klachten als diarree, buikpijn en spugen. Dit leidt tot een tekort aan verschillende voedingsstoffen en problemen met de groei. Daarom is het belangrijk om deze voedingsstoffen direct via het bloed toe te dienen via een infuus, Deze infuusvoeding heet Totale Parenterale Voeding (TPV) en bestaat uit de voedingsstoffen die het kind nodig heeft. Zo’n levenslang infuus heeft veel impact op het dagelijkse leven van een kind. Ze kunnen niet lekker sporten en bewegen en nog belangrijker is dat het niet lukt om zelf te eten. Gezellig samen eten met andere kinderen tijdens de pauzes en feestjes is niet mogelijk.

Vroeger lag de focus op overleven, nu is het belangrijk dat deze kinderen zich kunnen ontwikkelen en een zo normaal mogelijk leven met TPV kunnen leiden. Het afbouwen van de TPV en het opbouwen van voeding via de darm lukt bij het ene kind wel en bij het andere kind niet, het is een kwestie van proberen. Met alle gevolgen van dien. Het darmteam van het Sophia wil weten hoe dit zit. Door grondig onderzoek te doen naar kenmerken in het bloed, de urine en ontlasting die aangeven of de darmen de voeding aankunnen, en in welke doseringen. Daar sporten we voor! Zodat kinderen met chronisch darmfalen in de toekomst individueel behandeld kunnen worden. En dat deze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dat gunnen we hen toch allemaal?

Nieuw dit jaar: Op vrijdag 9 maart is er een speciale bedrijvendag hebben waarbij bedrijven zich met relaties en/of collega’s kunnen inschrijven.