Laatste nieuws

 • Lees nu het Vriendennieuws

  Download hier de nieuwsbrief boordevol nieuwtjes, acties, evenementen en verhalen van patiëntjes van het Sophia.

  » Vriendennieuws april 2017

   

 • Zwem ook mee voor het Sophia Kinderziekenhuis!

  Mooi nieuws! Na de succesvolle eerste editie vindt op zondag 25 juni 2017 de tweede editie van Like2Swim Rotterdam plaats. Stichting Vrienden van het Sophia is het goede doel van deze editie. Like2Swim is een unieke openwater wedstrijd in de haven van Rotterdam. Het evenement is een bijzondere beleving met afstanden voor alle leeftijden waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan.  (meer…)

 • Cheque uitreiking lichtjesactie 2016

  Afgelopen december stonden diverse acties in het teken van kinderen met sikkelcelziekte, een ongeneeslijke en zeer pijnlijke bloedaandoening waarvoor onderzoek naar o.a. gentherapie en stamceltransplantatie hard nodig is. Inmiddels zijn alle euro’s geteld en mochten we namens alle donateurs een prachtige cheque overhandigen aan het Sikkelcel-team.

  (meer…)

 • Recordopbrengst Sporten voor Sophia!

  Sporten voor Sophia. De jaarlijkse traditie om -inmiddels voor de 26e keer- op een sportieve manier zoveel mogelijk donaties te verzamelen voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis was een groot succes. Het doel voor 2017: meer lucht voor kinderen met een afwijking aan de luchtwegen. De opbrengst was dit jaar fenomenaal hoog: 475.580,- euro. Een nieuw record!

  (meer…)

 • Feyenoord tegen FC Dordrecht in benefietwedstrijd

  FC Dordrecht is de tegenstander van Feyenoord tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd. Op woensdag 22 maart om 20:15 uur speelt Feyenoord een benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht in De Kuip. De opbrengst van dit duel gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte. 
  Feyenoord hoopt rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht veel geld op te halen voor extra onderzoek naar deze ziekte. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor!

  (meer…)

Alle nieuwsberichten